Het coronavirus: hoe gaan wij daarmee om?

Het coronavirus heeft een grote impact op de samenleving. Tijdens de persconferentie van 15 maart jl. is uiteengezet welke maatregelen het kabinet stelt om het besmettingsrisico te beperken. Uiteraard volgen wij nauwgezet de richtlijnen van het RIVM. We merken dat de woningmarkt doorgaat.

Er zijn nog steeds mensen opzoek naar een nieuwe woning, omdat ze inmiddels hun huis verkocht hebben, er sprake is van gezinsuitbreiding, een nieuwe baan, of in een duur huurhuis zitten. De vraag naar woningen is nog steeds groot. Ja, minder dan voor 15 maart, maar met minder gekte dan voor enkele weken terug. Nog steeds gaan er veel huizen voor boven de vraagprijs weg. Bezichtigingen, aankopen, waardebepalingen en verkopen van woningen gaan dus gewoon door. Natuurlijk wel op gepaste wijze in deze huidige situatie. Wij hebben voor een bezichtiging, waardebepaling en een face to face gesprek protocollen opgesteld en die delen wij voorafgaand aan de afspraak.’
  • We blijven bereikbaar via de telefoon, e-mail en WhatsApp
  • Bij face to face gesprekken houden wij een minimale afstand van 1,5 meter in acht
  • Bij een bezichtiging doen wij dat zonder dat de verkoper thuis is en wij vragen de kijkers met maximaal 2 personen te komen en zonder kinderen.
  • Voorafgaand aan een afspraak verstrekken wij een protocol
  • Ook taxaties om de waarde van een woning te bepalen gaan gewoon door. Niet bij mensen die last hebben van griepverschijnselen. In alle andere gevallen kan een makelaar veilig een huis binnengaan, mits die minimaal 1,5 meter afstand houdt tot de bewoners. Het is wel noodzaak dat mensen de woning goed schoonmaken en luchten. 

EnthousiastObjectiefDiscreetAccuraat