Woningbezitters ontevreden met huidige koopwoning

Bent u momenteel nog tevreden met uw koopwoning? Als dat niet zo is, dan bent u in ieder geval niet de enige. Uit het onderzoek van Kadasterdata.nl komt namelijk naar voren dat gemiddeld 1 op de 4 Nederlanders momenteel niet blij meer is met zijn/haar huidige koopwoning. Het onderzoek van Kadasterdata.nl telde in totaal 1028 respondenten, allen in het bezit van een koopwoning.

Waarom zijn mensen niet (meer) tevreden?
In het geval van 25% van de ondervraagden heeft het vooral te maken met het gevoel de woning te zijn ontgroeid, of dat deze niet (meer volledig) past bij de eigenlijke woonwens. Overigens hebben vrouwen dit gevoel vaker dan mannen - 27% versus 23% - en is dit gevoel het meest aanwezig bij vrouwen in de veertig. 

Daarnaast geeft 1 op de 10 woningbezitters aan dat de gekochte woning eigenlijk meer aansluit bij de ideale woonsituatie van hun partner, dan bij die van henzelf. 

Tot slot is de prijs die uiteindelijk voor de woning werd betaald een factor. Het is natuurlijk geen nieuws dat de huizenprijzen de laatste 1,5 tot 2 jaar flink zijn gestegen. Ook de huidige coronacrisis lijkt, op dat gebied, geen roet in het eten te gooien. Echter hebben veel woningbezitters achteraf het gevoel dat ze toch een te hoog bedrag voor hun woning hebben betaald. Dit gevoel blijkt het sterkst te zijn bij inwoners van Drenthe, gevolgd door inwoners van Zuid-Holland. Noord-Holland staat op de derde plek van provincies waar mensen het gevoel hebben te veel voor hun woning te hebben betaald. 

EnthousiastObjectiefDiscreetAccuraat