Subsidie isolatiemaatregelen vanaf 2 september

Energiebesparende maatregelen worden vanuit de overheid steeds meer gestimuleerd door middel van het verstrekken van verschillende subsidies. Vanaf 2 september 2019 wordt ook de subsidie voor isolatiemaatregelen weer opengesteld.

Verduurzamen

Deze subsidie is bedoeld om huiseigenaren aan te moedigen tot het nemen van energiebesparende maatregelen, zoals het beter isoleren van de woning. Met een beter geïsoleerde woning, verbruikt u minder energie, wat vervolgens weer een positief effect heeft op het klimaat. Het verbeteren van de isolatie in een woning is tevens onderdeel van het verduurzamen van de woning, waarover zoveel geschreven en gesproken is de afgelopen tijd.

Aanvraag indienen

De regeling houdt in dat per woning mogelijk 10.000 euro subsidie beschikbaar wordt gesteld voor grote isolatiemogelijkheden. Hieronder valt bijvoorbeeld het isoleren van een vloer of gevel en het plaatsen van hoogrendementsglas. Om in aanmerking te komen voor de subsidie kan vanaf 2 september een aanvraag worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dit geldt voor alle isolatiemaatregelen die vanaf 15 augustus zijn genomen.

Eindtermijn

Aan deze regeling zit wel een eindtermijn. Tot en met december 2020 kunt u de subsidie aanvragen, of tot het moment dat het investeringsplafond van 84 miljoen is bereikt. Dit gebeurde eerder al met dezelfde regeling die vanaf september 2016 gold. Deze is in april 2017 tijdelijk stopgezet vanwege het bereiken van het dit plafond. Vanaf 2 september is de regeling dus weer opengesteld.

Denkt u erover na isolatiemaatregelen te treffen binnen uw woning en wilt u aanspraak maken op de subsidie, wacht daar dan zeker niet te lang mee. 

EnthousiastObjectiefDiscreetAccuraat