Sinds 1 april alleen gecertificeerde installateurs voor cv ketels.

Vanaf 1 april mag je niet zomaar meer door iedereen je cv-ketel laten repareren. Vanaf die datum is iedereen verplicht reparaties en andere werkzaamheden aan je ketel uit te laten voeren door een gecertificeerde installateur.

Handige buurman

Tot op heden heb je altijd gebruik gemaakt van je handige buurman. Die weet wel een en ander van installatiewerk en helpt jou altijd graag als er iets aan de hand is met je cv. Ook in het weekend. En hij vraagt er niet eens geld voor. Superhandig natuurlijk, maar sinds 1 april is dat niet meer toegestaan. Ook de werkzaamheden aan andere gasverbrandingstoestellen moeten worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. 

Gasketelwet

Dit staat allemaal in de gasketelwet die per 1 april in werking is getreden. De reden voor deze wet is om het aantal koolmonoxidevergiftigingen terug te dringen. Koolmonoxide komt vrij bij oude en slecht onderhouden ketels en kan tot ernstige klachten en zelfs tot de dood leiden. Jaarlijks overlijden zo’n 10 tot 15 mensen aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging. Omdat je koolmonoxide niet ruikt, is het een echte sluipmoordenaar en daarom zo gevaarlijk.

Certificaat

Dat is ook precies de reden waarom de ketel en andere gasverbranders goed onderhouden moeten worden door experts met een certificaat. Deze certificering houdt in dat de installateur een opleiding heeft gevolgd en geldt voor installatie, onderhoud en reparatie aan cv-ketels, boilers, geisers, gashaarden en gaskachels. Naast een certificaat voor de installateur, moet ook het installatiebedrijf waarvoor de installateur werkzaam is gecertificeerd zijn. Om te controleren of de installateur ook echt gecertificeerd is, mag je hem vragen naar zijn (digitale) legitimatie met een logo van het keurmerk. Hij moet dit altijd bij zich dragen.

Dus, is er werk aan je cv-ketel nodig? Schakel een expert in.

Enthousiast

Objectief

Discreet

Accuraat