Open Huis, hoe nuttig is dat eigenlijk?

Inmiddels is het een begrip geworden binnen de makelaardij; het Open Huis. Voor woningzoekers een unieke gelegenheid om laagdrempelig en geheel vrijblijvend binnen te kijken. En voor verkopers een extra kans op verkoop van de woning. Maar hoe groot is die kans eigenlijk?

Koffie met appelgebak!? Het is de angst van iedere deelnemer aan een Open Huis…de hele dag met pruttelende koffie en appeltaart klaar zitten om het uiteindelijk allemaal zelf te moeten verorberen. Dat is toch jammer van uw zaterdag?!

Eerst kijken dan… Voor mensen die zich oriënteren op de woningmarkt kan het plannen van een bezichtiging best een hoge drempel zijn. Ze willen geen hooggespannen verwachtingen opwekken. Toch ziet men tijdens een bezichtiging zoveel meer dan op een paar foto’s op internet. Voor deze groep is een Open Huis uitermate geschikt; laagdrempelig binnenkijken. En blijken zij enthousiast te zijn, dan kan een verkoop wel eens heel snel tot stand komen.

Onderzoek Open Huis Naar aanleiding van de Open Huizen Dag van najaar 2018 is er een onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat 12 weken na de Open Huizen Dag 48% van de deelnemende woningen verkocht is. Van de woningen die niet deelnamen aan de Open Huizen Dag bleek over dezelfde periode 34% te zijn verkocht. 

Deelname aan een Open Huis blijkt zeker de moeite waard! Zaterdag 5 oktober is uw kans! 

EnthousiastObjectiefDiscreetAccuraat