Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

Recht op uitzicht.

U bent verliefd geworden op het huis waarin u nu woont omdat het een prachtig uitzicht heeft. Iedere dag geniet u van dat uitzicht en het vrije gevoel dat het u geeft. Echter liggen er bij de gemeente plannen om te gaan bouwen op het landschap waar u al jaren zo van geniet. Mag dit zomaar en welke rechten heeft u?

Wat als de huizenprijzen zakken?

De huizenprijzen zijn erg hard gestegen in de laatste vijf jaar. Deze prijzen kunnen niet in hetzelfde tempo blijven stijgen. Woningen moeten immers wel betaalbaar blijven voor potentiële kopers. Wat zijn de gevolgen voor huiseigenaren als de huizenprijzen zakken?

EnthousiastObjectiefDiscreetAccuraat