Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

‘Niet fair om beleggers de schuld te geven van hoge woningprijzen’

Vastgoedbeleggers zijn de kop van jut in de publieke opinie als het gaat om het opkopen van koopwoningen om die als huurwoning om te zetten. Op die manier zorgen beleggers voor hoge koopprijzen waardoor startende kopers buiten de boot vallen. Belegger van Zuylenstaete Vastgoed legt uit dat het een verkeerde en onjuiste gedachte is.

Open Huis, hoe nuttig is dat eigenlijk?

Inmiddels is het een begrip geworden binnen de makelaardij; het Open Huis. Voor woningzoekers een unieke gelegenheid om laagdrempelig en geheel vrijblijvend binnen te kijken. En voor verkopers een extra kans op verkoop van de woning. Maar hoe groot is die kans eigenlijk?

PRINSJESDAG 2019; Erkenning van de woningmarkt-gekte

Ruim voordat de koning de leden van de Staten-Generaal toesprak lekte, geheel traditiegetrouw, de belangrijkste informatie uit de Miljoenennota van 2020 uit. Geen nieuws tot dusver! Aangaande de kabinetsplannen voor de woningmarkt is er wél belangrijk nieuws te melden.

Enthousiast Objectief Discreet Accuraat