Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

Asbestdakenverbod weggestemd door Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft de wet voor een asbestdakenverbod weggestemd. Dat betekent dat er geen wettelijke basis komt voor een verbod op asbestdaken. Sinds 2012 is door verschillende kabinetten werk gemaakt van het uitbannen van asbestdaken. Door verwering zouden er asbestdeeltjes in het milieu terechtkomen met alle gevolgen voor de volksgezondheid van dien. Via een zogeheten Algemene Maatregel van Bestuur wilde het kabinet regelen dat per 2024 een asbestdak verboden zou zijn.

Waar loont het verduurzamen van een woning het meest?

Waar loont het verduurzamen van een woning het meest? Soms kan de woningwaarde, door de toekenning van een beter energielabel, wel met 16% stijgen. Dat geldt echter niet voor elke stad in Nederland. Of de woningwaarde stijgt is sterk locatie-afhankelijk. Altum AI, leverancier van vastgoeddata en insights voor de financiële markt deed hier onderzoek naar.

Salderingsregeling zonnepanelen tot 2023 verlengd

De Rijksoverheid gaat de salderingsregeling voor zonnepanelen ongewijzigd voortzetten tot 1 januari 2023. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor wie zonnepanelen heeft.

Enthousiast Objectief Discreet Accuraat