Steeds meer woningen vallen binnen de NHG-grens

Voor kopers van een woning zijn mooiere tijden aangebroken. Fors overbieden is niet meer nodig. Sterker nog; in tegenstelling tot eerdere jaren is overbieden lang niet altijd meer noodzakelijk om in aanmerking te komen voor jouw droomwoning. De dalende prijzen hebben nog een bijkomend voordeel; meer (potentiële) huiseigenaren komen in aanmerking voor een NHG hypotheek.

De onderzoeksplicht van een koper

Bij het kopen van een woning hebt u als koper onderzoeksplicht. De onderzoeksplicht houdt in dat u als koper de plicht hebt de staat van de woning te onderzoeken voordat u tot aankoop overgaat. Dit is belangrijk omdat het uw verantwoordelijkheid is om u bewust te zijn van eventuele gebreken of verborgen problemen voordat de definitieve handtekening gezet wordt.

Verduurzamen volgens BENG; energiezuinig en comfortabel wonen

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, streven steeds meer mensen ernaar om hun energieverbruik te verkleinen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door je woning te verduurzamen. Een term die je tegenwoordig veel hoort is BENG, wat staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Maar wat houdt BENG precies in en hoe kun je volgens deze normen energiezuinig en comfortabel wonen?

Enthousiast

Objectief

Discreet

Accuraat