Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

NHG-Grens per 2020 verruimd naar ruim 3 ton

Wie in 2020 een huis wil kopen, heeft een mooi voordeel. Vanaf 2020 komt de NHG-grens namelijk boven de 3 ton uit. Deze grens ligt nu nog op 290.000 euro. Op dit moment ligt de gemiddelde koopsom echter al hoger dan de nieuwe NHG-grens, waardoor het nog steeds zo kan zijn dat uw droomhuis boven deze NHG-grens ligt.

‘Niet fair om beleggers de schuld te geven van hoge woningprijzen’

Vastgoedbeleggers zijn de kop van jut in de publieke opinie als het gaat om het opkopen van koopwoningen om die als huurwoning om te zetten. Op die manier zorgen beleggers voor hoge koopprijzen waardoor startende kopers buiten de boot vallen. Belegger van Zuylenstaete Vastgoed legt uit dat het een verkeerde en onjuiste gedachte is.

Open Huis, hoe nuttig is dat eigenlijk?

Inmiddels is het een begrip geworden binnen de makelaardij; het Open Huis. Voor woningzoekers een unieke gelegenheid om laagdrempelig en geheel vrijblijvend binnen te kijken. En voor verkopers een extra kans op verkoop van de woning. Maar hoe groot is die kans eigenlijk?

Enthousiast Objectief Discreet Accuraat