Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

Check hoe inbraakgevoelig uw buurt is

U moet er niet aan denken dat er bij u wordt ingebroken. Het is niet alleen de materiële schade, maar ook de emotionele schade die overblijft na een (poging tot) inbraak. Met de InbraakBarometer van Interpolis komt u erachter hoe inbraakgevoelig uw buurt is en of u dus maar beter snel maatregelen kunt gaan treffen.

Direct boete bij ontbreken energielabel

Dat een energielabel voor uw woning verplicht is, dat wist u waarschijnlijk wel. Dat u een voorwaardelijke boete krijgt bij ontbreken ervan, wist u waarschijnlijk ook. Maar weet u dat deze boete per 3 juli 2019 direct en onherroepelijk kan worden opgelegd?

NHG-Grens per 2020 verruimd naar ruim 3 ton

Wie in 2020 een huis wil kopen, heeft een mooi voordeel. Vanaf 2020 komt de NHG-grens namelijk boven de 3 ton uit. Deze grens ligt nu nog op 290.000 euro. Op dit moment ligt de gemiddelde koopsom echter al hoger dan de nieuwe NHG-grens, waardoor het nog steeds zo kan zijn dat uw droomhuis boven deze NHG-grens ligt.

Enthousiast Objectief Discreet Accuraat