Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

Gezondere en stabielere markt

Er worden nog steeds meer woningen te koop gezet en verkocht als in de weken voor de crisis. Het aantal te koop gezette woningen tijdens de intelligente lockdown ligt ruim 3% hoger dan een jaar geleden. Dit blijkt uit recente cijfers van NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs).

Het coronavirus: hoe gaan wij daarmee om?

Het coronavirus heeft een grote impact op de samenleving. Tijdens de persconferentie van 15 maart jl. is uiteengezet welke maatregelen het kabinet stelt om het besmettingsrisico te beperken. Uiteraard volgen wij nauwgezet de richtlijnen van het RIVM. We merken dat de woningmarkt doorgaat.

EnthousiastObjectiefDiscreetAccuraat