Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

Mag een verkoper tijdens de onderhandelingen de vraagprijs zomaar verhogen?

Ja, dat mag. Zolang de onderhandeling nog in volle gang is, mag de verkoper de vraagprijs van zijn woning zowel naar boven als naar beneden bijstellen. Dit mag zelfs nog op het moment dat er al een aantal onderhandelingspogingen zijn geweest en koper en verkoper steeds dichter naar elkaar lijken te komen. De koper mag ook dan gewoon de verkoopprijs van zijn woning verhogen.

Geen btw meer op zonnepanelen vanaf 2023

De aanschaf van zonnepanelen is nog steeds een behoorlijke hap uit de portemonnee. Momenteel kun je de btw via de Belastingdienst terugvragen, maar dat proces is niet altijd even eenvoudig voor iedereen. Daarom ligt er nu een wetsvoorstel om de btw op zonnepanelen vanaf volgend jaar helemaal af te schaffen. Overzichtelijk, geen gedoe en voor iedereen hetzelfde voordeel.

EnthousiastObjectiefDiscreetAccuraat