Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

Belastingaangifte!

Kocht u in 2018 een woning? Diverse kosten, die u heeft gemaakt tijdens het koopproces, kunt u bij de aangifte opvoeren als aftrekpost:

Duurzaam wonen zonder grote investeringen

U kan tegenwoordig geen krant meer lezen of journaal bekijken zonder dat termen als ‘energiezuinig’, ‘energieneutraal’ en ‘nul op de meter’ u om de oren slingeren. Verduurzamen betekent vaak eerst investeren. Maar wat als uw portemonnee dat nu niet toestaat? Met deze low budget tips kan u uw steentje bijdragen aan een betere wereld.

Een huis erven: waar moet u op letten?

Het klinkt niet gek: een huis erven. De eerste reactie is vaak dat er gedacht wordt aan een extraatje. Want bij de verkoop van het huis, is de opbrengst voor u toch? Klopt, maar de woning hoeft niet per se geld op te leveren. Denk daarom eerst goed na voordat u de erfenis accepteert.

Enthousiast Objectief Discreet Accuraat