Vergrijzing trekt Nederlandse huizenmarkt verder uit elkaar

De Nederlandse woningmarkt groeit de komende tien jaar steeds verder uit elkaar. Door de vergrijzing blijven de huizenprijzen en het aantal verkochte woningen in de uithoeken van het land achter bij de Randstad.
Dat concludeert ING in een woensdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse woningmarkt.
De huizenprijzen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht en de regio's daar omheen stijgen het sterkst, terwijl de prijzen in de provincies Drenthe, Limburg en Zeeland steeds meer onder druk komen te staan van vergrijzing.
In de provincie Groningen geldt dit met name voor het gebied buiten .

Rookmelder wordt verplicht in bestaande bouw

Hebt u hem al in huis? Dit kleine apparaat dat levens redt. De rookmelder. Sinds 2003 is de rookmelder al verplicht in iedere nieuwbouwwoning. Maar dat moet worden uitgebreid naar iedere bestaande woning, aldus minister Knops van Binnenlandse Zaken. En dat is een goede zaak.

Omgevingswet

De Omgevingswet vervangt alle bestaande wet- en regelgeving op het gebied van de fysieke leefomgeving (o.a. ruimtelijke ordening, milieu en natuurbescherming). Onder het motto 'eenvoudig beter' zullen 40 wetten en 120 AMvB’s worden gebundeld in één wet en vier AMvB’s.

Huis uit erfenis verkopen

Soms komt u voor een situatie te staan waarover u van tevoren liever niet teveel wilt nadenken. U erft een huis na het overlijden van een dierbare. De emotionele verwerking van het verlies, in combinatie met de vaak rationele keuzes die gemaakt moeten worden, staan haaks op elkaar. Toch is het goed om u bewust te zijn van de mogelijkheden wanneer u een huis erft en deze wilt verkopen.

EnthousiastObjectiefDiscreetAccuraat